Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите изслушват Асен Василев за контрабандния скандал в Агенция "Митници"

Политика

Депутатите изслушват Асен Василев за контрабандния скандал в Агенция "Митници"

Депутатите изслушват Асен Василев за контрабандния скандал в Агенция Митници - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се днес временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" да изслуша бившия финансов министър Асен Василев.

Припомняме, че в началото на април беше арестуван директорът на агенцията Петя Банкова, която е назначение на Асен Василев. В хода на разследването стана ясно, че Банкова се е познавала със Стефан и Марин Димитрови, като тримата са обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Обвинение побучи и бившият главен секретар Живко Коцев, който беше пуснат под гаранция от 20 хиляди лева.

Министерството на финансите потвърди: Асен Василев се е срещал и познава обвинените в контрабанда Димитрови

В комисията по случая вече бяха изслушани вътрешният министър Калин Стоянов, финансовият министър Людмила Петкова, председателят на ДАНС Пламен Тончев, бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров. Вчера на въпроси трябваше да отговоря бившият вътрешен министър Бойко Рашков, за който стана ясно, че също е бил в близки отношения с Димитрови, често ги е приемал в силовото министерство. 

От официален отговор от Министерството на финансите стана ясно, че Асен Василев също е приемал Димитрови в сградата на ведомството. В началото на скандала Василев отрече да познава обвинените в контрабанда Димитрови. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети